неділю

28 вересня виповниться 100 років з Дня народження Василя Сухомлинського, людини, яка своє життя присвятила вихованню молодого покоління. Якщо ви плануєте провести урок чи виховну годину, то ми пропонуємо вам ознайомитися з корисними методичними розробками вчителів з усієї України.

1. Розробка уроку. Побачити прекрасне. Основна думка твору. Василь Сухомлинський «Які вони бідні».
Вчителька початкових класів Олена Гурин з Рівненщини пропонує розробку для 2-го класу. У першій частині уроку школярам пропонується мовленнєва розминка, а потім перевірка домашнього завдання і знайомство з особистістю Василя Сухомлинського.
2. Василь Сухомлинський – учитель добра.
Ольга Синельник з Донецької області завантажила розробку для проведення виховної години. Учні 4 класу знайомляться з видатним письменником і педагогом В. О. Сухомлинським та його творами. У кінці уроку пропонується перегляд презентації.
Детальніше за посиланням: https://vseosvita.ua/library/vasil-suhomlinskij-ucitel-dobra-58564.html
3. В.О. Сухомлинський «Відломлена гілка».
Конспект уроку літературного читання для 4-го класу пропонує вчителька Олена Шикотенко з Дніпропетровської області. Мета уроку розвивати усне мовлення, вміння переказувати та аналізувати текст за змістом. Для проведення уроку вам потрібно мати: малюнки серії «Прийшла весна», малюнки дерева (липки), сороки, словники, картки із загадками, прислів’я, портрет В.О. Сухомлинського, ноутбук.
Детальніше за посиланням: https://vseosvita.ua/library/vo-suhomlinskij-vidlomlena-gilka-46160.html
4. Творчість Василя Сухомлинського. Вчинок персонажа. В. Сухомлинський «Кінь утік». Прислів’я.
Конспект уроку для 3-го класу завантажила Ольга  Фокіна з Донецької області. Метою уроку є ознайомлення учнів із творчістю Василя Сухомлинського.
Для проведення уроку вам знадобиться: портрет Сухомлинського, картки-пам’ятки, підручники.  
5. Урок позакласного читання «Людина красна не словами, а добрими ділами».
Вчителька Наталія  Биканова Наталія з Луганської області пропонує методичну розробку для 4-го класу, присвячена творчості Василя Сухомлинського. Учням пропонується мовленнєва розминка та артикуляційна гімнастика. Після цього повідомляється тема і мета уроку.
Ознайомитися із методичною розробкою можна за цим посиланням: https://vseosvita.ua/library/ludina-krasna-ne-slovami-a-dobrimi-dilami-vasil-suhomlinskij-ne-zabuvaj-pro-dzerelo-22176.html
6. Виховний захід на тему: «В.О. Сухомлинський – педагог, творець дитячих мрій».
Цю розробку підготувала вчителька початкових класів Єремейчук Світлана. Виховний захід для 3-го класу, присвячений видатному педагогу України. Школярі дізнаються цікаві факти про життя і творчість Василя Сухомлинського.
Детальніше за посиланням: https://vseosvita.ua/library/vosuhomlinskij-tvorec-ditacih-mrij-12343.html
7. Василь Сухомлинський «Звичайна людина».  
Вчителька Панаріна Оксана з міста Харкова пропонує розробку для проведення уроку в 3 класі. Літературні читання присвячені вчинкам людини. У кінці уроку подається твір педагога «Звичайна людина».
Детальніше за посиланням: https://vseosvita.ua/library/vo-suhomlinskij-zvicajna-ludina-34884.html

Немає коментарів:

Дописати коментар